Foredrag om de strikkede strømpers historie på Tekstilmuseet Herning

Historier om de strikkede strømper

Under de senere års gravearbejde til nye bygninger og til Metroen i København er der gjort mange fund i affaldslag fra 1600-1700-tallet herunder en mængde strømpestykker. Fortællingen om strømpernes historie tager udgangspunkt i netop disse fund.

Der fortælles om hvordan moden ændrede sig på Chr.4’s tid så strikkede strømper pludselig blev en meget vigtig del af mændenes modedragt. De importerede strømper kunne være meget kostbare. En lokal produktion igangsattes, og der blev bl.a. undervist i strikning i Børnehuset. I nogle egne, som f.eks. den jyske hede, Halland og Færøerne, var strikning hovedindtægtskilden.

Strømpernes facon og udsmykning var med til at sætte fokus på velformede ben. Mange af disse modetræk fra 1600-tallet kan genfindes i almuens strømper helt op til begyndelsen af 1900-tallet. Mens modestrømpen ændrede både facon og materialer.

29.09.2018

Kl. 13-15

Pris: 80 ,- (65 ,- for medlemmer af museets støtteforening).

Tekstilmuseet herning, Vestergade 20, 7400 Herning