Historisk modeshow og popup butik med Magpie Lane på Tekstilmuseet

Historisk modeshow

Træerne er sprunget ud. Fuglene synger. Sommeren lurer lige om hjørnet.

I den anledning sætter Magpie Lane Vintage og Tekstilmuseet sammen spot på sommermode i et historisk modeshow.

Der er for alvor dømt sommerstemning og lange lyse nætter. Ved det historiske modeshow vil Sita Linddahl Busk fra Magpie Lane Vintage og museumsinspektør Kristine Holm-Jensen sammen tage publikum med ud på en tidsrejse. Modellerne på catwalken er iklædt historisk sommermode. Noget er fra museets gemmer, andet stammer fra Magpie Lane omfattende samling af vintagetøj. Til lyden af samtidens rytmer viser de tøjet frem, mens Sita og Kristine fortæller historier om netop dét sæt tøj, dén stil eller dén historiske epoke. Publikum har bare at læne sig tilbage, beundre det skønne tøj, lytte til historierne og nyde boblerne i glasset. Efter showet er det muligt at købe tøjet fra Magpie Lane Vintage, mens museets tøj ryger tilbage i gemmerne.

Sita Linddahl Busk har gennem flere år drevet vintagebutik. Først i Herning og nu i Århus. Hun har blik for tøjets skønne detaljer og kender de enkelte historiske perioders former og finesser ned i mindste enkelthed. Hun har gjort det til sin levevej gennem butikken. Kristine Holm-Jensen har også gjort sin passion for historisk mode til sin levevej ved at blive ansat på Tekstilmuseet. Her arbejder hun med at formidle, hvordan forandringer i samfundet gennem tiden har været med til at ændre moden og vores tøj.

Modeshowet er en unik oplevelse, hvor publikum sidder midt i de historiske rammer og får en sjov og lærerig oplevelse om historisk mode.

I prisen er inkluderet historisk modeshow, et glas mousserende vin, en goodiebag samt adgang til Tekstilmuseets udstillinger.

Showet afholdes i anledning af, at Magpie Lane i dagene 24.-26. maj har popup shop med vintage sommertøj på Tekstilmuseet. Læs mere om det her.

25.05.2019

Kl. 13.30-14.30

Pris: 125,- (99,- for medlemmer af museets støtteforeninger)