Det store nisseroderi på Frilandsmuseet Herning

Hjælp – vi har frilandsnisser!

Museet er desværre midlertidigt lukket og det er ikke muligt at deltage i Det Store Nisseroderi mere for i år. Læs mere her.

 

I denne tid vågner nisserne. Nisser er søde, men det er ikke altid, at deres drillerier og magi er godt for os mennesker. Tværtimod!

 

Især på museer er nisser faktisk et stort problem. De ødelægger nemlig museets arbejde ved at lave rod i tingene. I øjeblikket er der en hel sværm af frilandsnisser løs på Frilandsmuseet Herning. Frilandsnisser kan godt lide at putte sig i høet på lofterne i gamle historiske huse, og de kan godt finde på at bytte rundt på årstal, lave vrøvlehistorier og sætte fedtede nissefingre i vores udstillinger.

 

Tag familien med og hjælp os med at opklare Det store nisseroderi. Når I har klaret opsporingen, får I et kreativt nisse-kit med hjem. I får også et lod med i den store nisse-lodtrækning, som finder sted d. 21. december. Der er flere præmier på højkant, bl.a. gaveposer med egenproducerede varer fra museet, flotte nisser sponsoreret af Maileg og gavekort til Herning City.

 

 

Sådan gør du:

 

1. Tag hen på museet i vores åbningstid. Frilandsmuseet har åbent torsdage kl. 9-15 og i perioden d. 21. november til 20. december også lørdage kl. 10-13.

 

2. Henvend dig til museumsværten og få udleveret en vejledning i nisse-oprydning på museer.

 

3. Følg instruktionerne på din vej rundt i udstillingerne.

 

4. Når du har gennemført oprydningen, vinder du et nisse-kit, du kan tage med hjem. Samtidig får du et lod i den store nisse-lodtrækning, hvor du bl.a. kan vinde gaveposer med egenproducerede varer fra museet, flotte nisser sponsoreret af Maileg og gavekort til Herning City.

 

5. Du får forskellige nisse-kit og flere lodder i puljen ved at besøge flere af vores museer.

 

 

Praktisk information

 

Det er gratis at deltage i Det store nisseroderi, og der er gratis entré for alle på Frilandsmuseet Herning. Det er muligt at deltage i perioden d. 21. november til d. 20. december.

 

Det store nisseroderi foregår desuden på vores andre museer også! Alle fem steder er nisserne og opklaringen forskellig. Vi har både skovnisser, tekstilnisser, slotsnisser, mosenisser og frilandsnisser! På hvert museum, får I altså et unikt nisse-kit med hjem, og besøger I flere af vores museer, kan I til sidst samle en hel nisse-familie. Jo flere steder I deltager, jo større er chancen også for at vinde en gave i den store nisse-lodtrækning.

 

Du kan se mere om nisseroderiet ved at klikke på de enkelte museer herunder:

Tekstilmuseet
Klosterlund Museum
Herningsholm Museum
Vester Palsgaard Skovmuseum
Frilandsmuseet Herning

 

21.11.2020 - 20.12.2020

I museets åbningstid.

Pris: Gratis

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning

Beklager, men denne begivenhed er overstået