Frivillige og foreninger museum midtjylland

Informationsmøde for nye frivillige på Tekstilmuseet

Vil du være med til at skabe en god oplevelse for gæster på Tekstilmuseet? Og samtidig være en del af en skøn frivilliggruppe, hvor der er rig mulighed for at indgå i et fagligt og socialt fællesskab? Så søger vi lige nu frivillige i Tekstillauget.

Tekstillauget har til huse på Tekstilmuseet, Vestergade 20, 7400 Herning. Hver onsdag arbejder de frivillige med Tekstilmuseets trikotagemaskiner, væve og systue, og de sørger for at levendegøre museet og dele deres store viden. Derudover bidrager de til rundvisninger, børneformidling og registrering, og de producerer varer af reststof og tråd, som bliver solgt i alle Museum Midtjyllands museumsbutikker. Lige nu søger vi frivillige som har lyst til at være en del af en eller flere af vores undergrupper i lauget:

• Maskinførere, som vedligeholder museets maskiner og producerer tekstilvarer.
  • Syersker, som bemander systuen på Tekstilmuseet, og producerer tekstilvarer.
  • Væversker, som producerer varer og arbejder på rekonstruktioner.
  • Formidlingsgruppen, som holder børneworkshops på både Tekstilmuseet, Frilandsmuseet Herning, Herningsholm Museum og ude af huset.
  • Registratorgruppe, som hjælper med at registrere indkomne genstande, pakke dem ned samt andet magasinarbejde.
  • Rundviserne, som viser rundt på Tekstilmuseet og hjælper til ved byvandringer.
  • Syerskecafeen, som er løst tilknyttet Tekstilmuseet. Det er en gruppe af tidligere syersker som mødes en gang om måneden, arrangerer ture ud af huset for dem selv og resten af de frivillige, hjælper ved arrangementer og opsætning af udstillinger.
  • Butiks- og cafégruppen, som medvirker til at give vores publikum et godt møde med museet.

Læs mere her.

22.10.2019