Broderiworkshop på Tekstilmuseet Herning

Jeg sætter mit sting, som jeg vil

OBS. Workshoppen er fuldt booket – skriv til booking@museummidtjylland.dk, hvis du vil på venteliste.

Efter den udsolgte broderiworkshop i foråret, har vi igen inviteret Renée Heegaard til at afholde sin populære workshop på Tekstilmuseet. Kom og brodér en lille taske med dit helt eget design inspireret af hedebosyning, men med et moderne tvist.

Mange får sved på panden ved tanken om at brodere; især når vi taler om den traditionsrige hedebosyning, som udføres klassisk på hvidt lærred med hvid tråd. For hedebosyning er noget ganske særligt i Danmark – både i forhold til teknikken og dens betydning for kvinderollen igennem tiden.

Fra slutningen af det 18. århundrede og frem til 2. verdenskrig syede danske kvinder fra alle egne og i alle samfundslag hedebosyning. Beskæftigelsen med broderiet havde en både opdragende og disciplinerende funktion, som blev overleveret fra generation til generation, og der var klare retningslinjer for hvorledes broderiet skulle udføres.

Den moderne kvinde har for længst frigjort sig disse traditioner og ønsker i dag at sætte sit unikke præg på sit håndværk.

På workshoppen skal vi høre lidt om historien bag hedebosyningerne, og du får hjælp til at eksperimentere og nyfortolke den gamle tradition. Lad teknikken inspirere dig, leg med former, farver, broderisting og skab dit eget unikke broderidesign. Alle kan være med – det kræver ingen forudgående kendskab. Du får selvfølgelig din taske med hjem, når dagen er omme.

Medbring gerne din egen madpakke eller køb en bolle og en kop kaffe i caféen i pausen.

Workshoppen afholdes af Tekstildesigner Renée Heegaard. Renée dimitterer som tekstildesigner fra VIA design i december 2019 med speciale i formidling, broderi og strik.

Følg med på Instagram og Facebook #slipbroderietfri#ByHeegaard

Program for dagen

11.00-13.00 Workshop del 1

13.00-13.30 Frokostpause

13.30-15.30 Workshop del 2

31.08.2019

Kl. 11.00-15.30

Pris: 225,-

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +