Broderiworkshop på Tekstilmuseet Herning

Jeg sætter mit sting, som jeg vil

En broderiworkshop for to generationer

Ta` din mor, datter eller barnebarn med og deltag i en broderiworkshop, hvor du skal brodere en lille taske med dit helt eget design inspireret af hedebosyning, men med et moderne tvist.

Mange får sved på panden ved tanken om at brodere; især når vi taler om den traditionsrige hedebosyning, som udføres klassisk på hvidt lærred med hvid tråd. For hedebosyning er noget ganske særligt i Danmark – både i forhold til teknikken og dens betydning for kvinderollen igennem tiden.

Fra slutningen af det 18. århundrede og frem til 2. verdenskrig syede danske kvinder fra alle egne og i alle samfundslag hedebosyning. Beskæftigelsen med broderiet havde en både opdragende og disciplinerende funktion, som blev overleveret fra generation til generation, og der var klare retningslinjer for hvorledes broderiet skulle udføres.

Den moderne kvinde har for længst frigjort sig disse traditioner og ønsker i dag at sætte sit unikke præg på sit håndværk.

På workshoppen skal vi høre lidt om historien bag hedebosyningerne, og du får hjælp til at eksperimentere og nyfortolke den gamle tradition. Lad teknikken inspirere dig, leg med former, farver, broderisting og skab dit eget unikke broderidesign. Alle kan være med – det kræver ingen forudgående kendskab.

I pausen er det muligt at købe kaffe og kage i cafeen.

Workshoppen afholdes af Tekstildesigner Renée Heegaard. Renée dimitterer som tekstildesigner fr VIA design i december 2019 med speciale i formidling, broderi og strik.

Følg med på Instagram og Facebook #slipbroderietfri#ByHeegaard

Workshoppen er en del af udstillingen Modernisér som kan ses på museet fra d. 15. maj til 25. august 2019. Der er fernisering på udstillingen d. 14. maj. Alle er velkomne – læs mere her.

Workshoppen er udsolgt. Der kommer en lignende workshop efter sommerferien. Er du interesseret i at deltage i denne, så følg med i vores kalender her på siden eller skriv til mt@museummidtjylland.dk for at få mere information.

18.05.2019

Kl. 12.30-15.30

Pris: 225,- for to personer (inkluderer materialer samt adgang til Tekstilmuseets udstillinger)