Foredrag om Kallerupfundet

Kallerupfundet

Et kig ind i den nordiske bronzealders trosverden

Søg og du skal finde… Detektorfører Peter Jensen vil næppe klage over, at han ikke fandt de vragdele fra et nedskudt fly fra 2. verdenskrig, da han en kold februar dag gik over marken syd for Thisted. I stedet fandt han noget meget bedre – det vil arkæologerne og arkæologi-interesserede i hvert fald mene.

Ved foden af en overpløjet gravhøj stød han nemlig på en offernedlæggelse fra yngre bronzealder som bestod af en ceremoniel pragtøkse, et dobbeltansigtet mandshoved med hornet hjelm, og to dobbelte hestehoveder på en svunget hals. De fire figurer udgør tilsammen et offerfund som er omkring 3000 år gammelt. Det er mildest talt ikke hver dag, at man finder så flotte bronzegenstande – og slet ikke in situ og med mulighed for at udgrave fundene forsigtigt under kontrollerede forhold.

Afdelingsleder og museumsinspektør Nils Algren fra Museum Thy tager os d. 20. oktober med på en spændende rejse, som vil føre os til Egypten, Cypern og Sardinien. Han vil fortælle meget mere om fundet ved Kallerup og tage fat i diskussionen af bronzealderens kosmologi med flertydige genstande, sammensmeltning af dyrefigurer og genstande af overnaturlige skabninger.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via denne side.

20.10.2020

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70 kr. (50 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger)

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +