Koncert med Storälven på Frilandsmuseet Herning

Koncert med Storälven

Jazz-oktetten Storälven giver koncert på Frilandsmuseet i Herning torsdag den 4. november 2021 kl. 16. Koncerten byder på ny, iørefaldende musik skrevet med udgangspunkt i folkemelodier.

I løbet af sensommeren og efteråret giver Storälven koncerter i flere forskellige byer på Sjælland, Lolland-Falster og Jylland. Koncerterne foregår i parker, på centrale torv og andre steder hvor folket færdes.

Bandets sjove og folkelige konferencierer, ledsager publikum med blandt andet historier om folkemelodiernes baggrund og forklaringer om musikkens opbygning.

Storälven består af otte, københavnsbaserede jazzmusikere fra Danmark, Sverige, Norge og Tjekkiet. Sammen komponerer og improviserer de frem ny musik med udgangspunkt i folkemelodier fra hinandens hjemlande.

”Ebbe Skammelsøn” er blevet til en kompleks leg mellem bandets instrumenter, hvor rytmerne drager lytteren fra side til side som i en vikingebåd i stormvejr. Den norske melodi ”Blåmann, blåmann bukken min” er forvandlet til en langstrakt vidde af klang og dynamisk opbygning. En tjekkisk sang er blevet til en velorganiseret buskvækst af melodiske forgreninger under navnet ”Som et Rosmarinblad”.

Hør Storälvens musik her.

Bandmedlemmer:

Tobias Wiklund (SE) – trompet

Lubos Soukup (CZ) – saxofoner/klarinet

Anders Banke (DK) – saxofon/klarinet/basklarinet

Soma Allpass (DK) – cello

Stian Swensson (NO) – guitar

Kasper Bai (DK) – guitar/saz/banjo og dirigent

Morten Christian Haxholm (DK) – kontrabas

Bjørn Heebøll (DK) – trommer

Storälven er støttet af Slots- og Kulturstyrelsen, Dansk Musikerforbund, Jazzpuljen og Dansk Kapelmesterforening.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er derfor nødvendig. Tilmelding skal ske via denne side.

04.11.2021

Kl. 16.00

Pris: 75 kr. for voksne (50 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger)

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +