Strømpeworkshop for børn på Tekstilmuseet i Herning

Krea Klub for børn

OBS. Workshoppene er fuldt booket. Hvis du vil på venteliste, så send en mail til booking@museummidtjylland.dk med navn på det barn/børn, du vil tilmelde.

Vil du med i Tekstilmuseets Krea Klub for børn? I foråret 2020 kan børn mellem 7 og 12 år ”gå til krea” på Tekstilmuseet i Vestergade. Vi mødes en gang om måneden fra januar til april og laver dejlige, bløde, dekorative ting i stof, garn og uld. Du kommer til at prøve forskellige teknikker og designidéer vejledt af museets tekstilformidlere. Vi ser også på nogle af museets gamle ting.

30. januar: Vi skal se på hvordan man kan dekorere tøj med broderi og dekorere vores eget. Broderi er en meget fri teknik, hvor form og farve kan bestemmes, efterhånden som man kommer frem. Men vi begynder selvfølgelig med nogle enkle motiver, som man senere kan variere.

27. februar: Vi trykker i 2020’er-stil på stofposer og andre ting, som vi får med hjem. Her er det mere design end tekstil, der er i fokus. Har du noget stof, du gerne vil have dekoreret, er du velkommen til at tage det med. Prints, altså stoftryk, var højeste mode i 1960’erne.

26. marts: Uldens fibre filtrer let, og når vi lærer at styre det med en nål, får vi små figurer til pynt i vinduet eller på tøjet. Filt er stoffets moder. Før man spandt, vævede eller strikkede, opdagede mennesker at hår fra dyr kunne formes til plader, der kunne bruges til telte og tøj.

30. april: Den sidste gang skal vi lave smykker med forskellige tekstile materialer og teknikker. Her er der mulighed for at bruge det, vi har lært, men også for at lære nye ting.

Man tilmelder sig på denne side for alle fire gange. Der er et begrænset antal pladser og tilmelding foregår efter først-til-mølle.

30.01.2020

Kl. 16.30-18.30

Pris: 100 kr.pr. barn. Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet