Strømpeworkshop for børn på Tekstilmuseet i Herning

Krea Klub for børn

Vil du med i Tekstilmuseets Kreaklub for børn? I foråret 2021 kan børn mellem 7 og 12 år gå til krea på Tekstilmuseet i Vestergade. Vi mødes 3 gange i løbet af maj til juni og laver dejlige, bløde, dekorative ting i stof, garn og uld. Børnene kommer til at prøve forskellige teknikker og designidéer vejledt af museets tekstilformidlere. Vi ser også på nogle af museets gamle ting.

Mødegangene i foråret er:  19. maj, 9. juni, & 16. juni, kl. 16.30-18.30

Den første gang er den 19. maj, hvor vi tage fat på at flette. Vi dykker ned i nogle af fortidens fletteteknikker, og børnene kommer hjem med deres egne nøgleringe.

Den anden gang er d. 9. juni, hvor vi dykkerne ned i vævningens vidunderlige verden. Dagens program byder på vikleprøver, og vi afslutter med, at børnene designer deres egen bordskåner til en kop.

Den tredje gang er d. 16. juni, hvor børnene lærer om grundlæggende designprincipper. De skal selv udvikle et design til et par strømper ved hjælp af linoleumstryk.

Forløbet har til formål, at børnene lærer museet bedre at kende. Programmet henter inspiration i historiske teknikker, og i løbet af de tre gange møder børnene museets personale og udstillinger. Ikke mindst er Tekstilmuseet et sted, hvor vi gerne vil være med til at fremme at børn lærer at skabe noget med deres hænder. Med introduktion til en række grundlæggende teknikker håber vi at inspirere og give redskaber til, at børnene selv arbejder videre derhjemme og udforsker og udvikler deres kreativitet.

Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet. Man tilmelder sig på denne side for alle tre gange.

Tidspunkt: 3 onsdage (19/5, 9/6 & 16. juni) 16.30-18.30

Aldersgruppe: 7-12 år

Pris for alle fire mødegange: 100 kr.pr. barn.

19.05.2021

Kl. 16.30-18.30

Pris: 100 kr. pr. barn. Der er begrænsede pladser og tilmelding efter først-til-mølle-princippet