Foredrag med Niels Haue på Tekstilmuseet Herning

Kridt, knogler og katte

Foredrag med museumsinspektør Niels Haue, Nordjyllands Historiske Museum, om de nye udgravninger af byhøje fra jernalderen

I forbindelse med sygehusbyggeriet i den sydøstlige del af Aalborg har arkæologer siden 2014 undersøgt en stor landsby fra ældre jernalder (500 f.Kr. – 180 e.Kr.). Bopladsen rummer kulturlag med velbevarede rester af husgulve, stenlægninger, ildsteder m.v. Sygehusudgravningen er blot en af flere bopladsudgravninger i denne del af Aalborg, hvor Nordjyllands Historiske Museum gennem de senere år har undersøgt store jernalderlandsbyer ved Gigantium, Sønder og Nørre Tranders. Udgravningerne af de velbevarede landsbyer giver et enestående indblik ind i dagliglivet i jernalderen.

Noget af det mest specielle ved udgravningerne er, at der er bevaret utrolige mængder af dyreknogler. Det skyldes en masse kridt i undergrunden, som også bruges i husene, til gulve og lignende. Knoglematerialet viser os hvad det er, der har gryntet, muh’et og mjav’et – for eksempel er Danmarks ældste kat fundet lige her.

22.10.2019

Kl. 19.00-21.00

Pris: 75,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Kridt, knogler og katte

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +