Kursus i autentisk stenaldermad på Klosterlund Museum

Kursus i autentisk stenaldermad (AFLYST)

“Stenaldermad” eller “palæo-kost” er gledet ind i sproget som begreber. Men hvordan spiste man egentlig i stenalderen?

Arkæolog og blogger Kirstine Friis Albrechtsen vil igennem et dagskursus på Klosterlund Museum tage deltagerne igennem nogle af facetterne i madlavning på autentisk stenaldervis. Kurset afsluttes naturligvis med at deltagerne sammen nyder et stenaldermåltid ved bredden af Bølling Sø – findestedet for nogle af Danmarks mest spændende stenalderfund!

Arkæolog og blogger

Når stenaldermenuen skal sammensættes, kræver det viden om de arkæologiske vidnesbyrd. Den viden har Kirstine Friis Albrechtsen, der arkæolog og har beskæftiget sig med forhistorisk inspireret mad i over 10 år. Kirstine fik kendskab til og bogstavelig talt smag for forhistorisk og historisk mad, da hun som studerende arbejdede i Sagnlandet Lejre. Her fik hun erfaring med at lave forhistorisk mad på og med bål. Siden har hun undervist i forhistorisk madlavning til både skolebørn til voksne firma- og familiegrupper, som skal tilberede et festmåltid fra fortiden.

I stenalderens tegn.

I det hele taget står foråret i stenalderens tegn på Klosterlund Museum. Bag kulisserne er et team af fagfolk og frivillige nemlig i gang med at udvikle en ny udstilling om stenalderjægerne ved Bølling Sø. Følg med på museets hjemmeside og hør mere om udstillingen i løbet af foråret.

Kursusgebyr 400,-. Inkluderer undervisning, materialer, stenaldermad, samt kaffe og te.

Tilmelding her på siden senest 1. april. NB! Der er et begrænset antal pladser efter først-til-mølle.

19.04.2020

Kl. 12.00-16.00

Pris: 400,- (prisen inkluderer undervisning, materialer, stenaldermad, samt kaffe og te).

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang