Lørdagsmatine på Herningsholm Museum med foredrag med Kristine Holm-Jensen om julen

Lørdagsmatiné: Foredrag om julen

Lørdag den 7. december byder Herningsholm Museum op til årets sidste lørdagsmatiné. Denne lørdag vil museumsinspektør Kristine Holm-Jensen se på julen som en form for undtagelsestilstand.

Mange har et idyllisk billede af julen. Vi skal være gode i julen. Mødes med familie og venner fra nær og fjern og forære gaver af et godt hjerte. Men julen er også en tid med løsslupne julefrokoster, overspisning og børn, der hylende vælter sig i bunker af ligegyldigt legetøj. Vi smæsker og mæsker os med andre ord igennem julen – tilsyneladende fuldstændig ligeglade med, at vi driver rovdrift på jordens ressourcer, havene stiger og klimaet er ved at gå amok.

Kristine Holm-Jensen vil gå i kødet på den løsslupne jul, hvor alle normale love for god opførsel er sat ud af spil, og vi for en stund glemmer alt om bæredygtighed, genbrug og klimaskyld. Ved at dykke ned i fortidens måde at fejre jul på, vil hun give sit bud på, hvordan julen er blevet en tradition for overspisning, overforbrug og vildskab.

Der er et begrænset antal pladser, så husk tilmelding via siden her.

Foredraget er en del af det nye tiltag Lørdagsmatiné på Herningsholm Museum, som afholdes i efteråret og vinteren. Arrangementerne er en række mindre foredrag, koncerter og fortællinger som afholdes på udvalgte lørdage. Det samlede program er sammensat af Herningsholm Museums fantastiske frivillige, Herningsholmlauget, i samarbejde med Museum Midtjylland.

07.12.2019

Kl. 14.00-15.45

Pris: Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger). Entréen er inklusiv kaffe og kage, som serveres af Herningsholmlauget.

Herningsholm Museum

Herregårdsparken 1, 7400 Herning