Lyden af oldtiden - koncert ved Klosterlund Museum

Lyden af oldtiden

Fra råb til trut

Oldsager, skeletter og moselig er normalt stumme. Men hvordan lød fortiden? Og hvordan lød fortidens musik?

I et spændende samarbejdsprojekt mellem museumsformidlere, musikere, skolebørn og musikantropologen Eva Fock udforskes lyden af oldtiden!

Publikum indbydes til at gå med på en soundwalk i landskabet og høre resultatet af projektet. Soundwalk’en er slags gående koncert ved Bølling Sø, hvor lydenes samspil med søen og naturen kommer til udtryk.

Projektet tager udgangspunkt i to ægte lurer – oldtidens blæseinstrumenter – som er udstillet i Klosterlund Museums nye oldtidsudstilling. Lurerne stammer fra en jernalderlandsby ved Herning og er lavet af træ. De giver et unikt indblik i oldtidens musikalske verden.

Musikskolerne i Holstebro og Ikast-Brande og musikskolen, studerende på VIA læreruddannelsen, Historielab samt elever fra Engesvang Skole deltager i projektet sammen med museets arkæologer og formidlere samt musikantropolog Eva Fock, der er initiativtager.

Ud over det deltager lydforsker Ingeborg Okkels, fløjtespiller Kiku Day og slagtøjsmusiker Ying-Hsueh Chen.

Husk tilmelding til arrangementet via denne side.

21.09.2021

Kl. 17.00-18.00