Maskindag og båndworkshop for børn på Tekstilmuseet i Herning

Maskindag og Båndworkshop for børn

Onsdag den 16. oktober slår vi dørene op for en spændende maskindag på Tekstilmuseet. Kom ind og oplev de store maskiner der blev anvendt i tekstilindustrien og mød museets frivillige, der alle har kendskab til denne industri. Der er mulighed for at se en strømpe blive til, se vores strikkemaskiner i brug og møde vores syersker. Samtidig kører vi en løbende workshop inde i museets undervisningslokale hvor børnene kan komme til at arbejde med bånd i alle regnbuens farver. Workshoppen kan man gå til og fra. Der er ikke et bestemt program for deltagelse.

Tag børnene eller børnebørnene med ind til en spændende eftermiddag på Tekstilmuseet!

Generelt

Tekstilmuseet slår i efterårsferien dørene op for en række spændende og lærerige workshops hvor børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre kan prøve kræfter med gamle teknikker. Alle dage fra tirsdag til fredag holder vi workshop over en række forskellige temaer.

Tirsdag d. 15. oktober: Kniplinger (kl. 13.00-15.00)

Onsdag d. 16. oktober: Maskindag og Båndworkshop (kl. 11.00-15.30 – workshop man går til og fra)

Torsdag d. 17. oktober: Broderiworkshop (kl. 13.00-15.00)

Fredag d. 18. oktober: Workshop om vævning (kl. 11.00-15.00)

Kodeordet for efterårets børne-workshops er kreativ samskabelse. Dette foregår gennem gamle håndværksteknikker, hvor børnene skal udfolde deres kreativitet og præsentere deres værker, som de efterfølgende får med hjem. Vi vil ved flere workshops gå i museets kasser og betragte de gamle genstande og derved få et historisk perspektiv ind i den kreative tankestrøm.

Workshoppene afvikles i samarbejde med museets dygtige frivillige, der har indgående kendskab og indsigt i gamle håndværk samt tekstilindustrien.

For børn mellem 6-11 år.

16.10.2019

Kl. 11:00 - 15:30

Pris: Gratis for børn. Voksne betaler entré til museet.