Mending Café på Tekstilmuseet Herning

Mending café

Gå i klædeskabet og find tøj frem, som har brug for en kærlig hånd. Tekstilmuseet holder søndag d. 10. november mending café. Vi ser på fortidens stoppeteknikker og lærer sammen med museets syersker at lave småreparationer på tøj.

Hver dag bombarderes vi med nyheder om overforbrug, klimakrise og ressourcemangel. Vi styrter lige lukt i afgrunden, hvis der ikke snart bliver gjort noget ved vores vanvittige forbrug. Du tænker måske, om vi overhovedet selv kan gøre noget. Det kan virke uoverskueligt, men nu melder Tekstilmuseet sig ind i klimakampen. Vi tror på, at vi alle sammen hver især med små skridt kan være med til at vende udviklingen. Det første lille bitte skridt tager vi søndag d. 10. november, hvor vi laver mending café.

Hvis du tænker – hvad er mending café – så er det et andet ord for at mødes og reparere tøj. Småhuller, en tabt knap eller sømme der er gået op, bør ikke være en hindring. Tøjet har måske stadig mange gode år i sig. Sammen med museumsinspektør Kristine Holm-Jensen går vi en tur i gemmerne og ser på hvad midtjyderne gjorde, dengang en vinterfrakke kostede en hel månedsløn og nyt tøj kun var noget man fik til konfirmation og bryllup. Vi kigger på fortidens metoder til at få tøjet til at holde længere og dykker ned i museets stoppede og lappede tøj og tekstil. Bagefter vil museets dygtige syersker demonstrere og dele deres tips og tricks til småreparationer, der gør tøjet næsten så godt som nyt. Tag gerne noget af dit eget eller familiens tøj med og bliv guidet i, hvordan du får det tilbage på sporet i stedet for at sende det i skraldespanden.

Husk tilmelding via denne side.

10.11.2019

Kl. 14.00-16.00

Pris: Entré til museet (en kop kaffe eller te er inkluderet i prisen).