Herningsholm Museum

Midsommerrundvisning

Af indlysende grunde må vi undvære det traditionsrige sankthansbål på Herningsholm i år. Fællesskabet omkring bålet er også et fællesskab omkring historien. Og dette fællesskab behøver vi sandelig ikke undvære.

Denne midsommeraften inviterer Museum Midtjylland i stedet til en udendørs rundvisning omkring Herningsholm. Museumsinspektører for hhv. nyere tid og arkæologi, Jesper Meyer Christensen og Martin Winther Olesen vil guide os igennem herregårdens historie. En historie der rækker langt tilbage til før Joshua Von Qualen opførte sin gård i 1579.

Von Qualen overtog gården Vig i Herning Sogn og opførte på dette sted en befæstet herregård. Efterfølgende har skiftende ejere tilpasset gården efter deres samtids stil og behov. Det er ikke småting, der er blevet produceret og sat i værk med Herningsholm som centrum – fra kvæg og får til mejeri og præ-industriel forarbejdning.

I 1970erne, da Herning Museum overtog gården, foretog den arkæologiske afdeling udgravninger på stedet for første gang. Her blev dele af herregårdens oprindelige grundplan klarlagt, og masser af tabte ting, knuste glas og gamle grøfter dukkede op.

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

I kan derfor trygt tilmelde jer denne eksklusive rundvisning i sikkerhed for både bål og alskens utøj.

23.06.2020

Kl. 20.00-21.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Herningsholm Museum