Nye tider. Særudstilling på Klosterlund Museum

Nye tider

Den gamle skolestue på Klosterlund Museum danner ramme om en ny udstilling om Jens Peter Aaboe, som var skolelærer i Engesvang i midten af 1800-tallet og havde krasse holdninger om alt fra pyntesyge, druk og socialister!

 

Igennem næsten 50 år skrev Jens Peter Aaboe dagbog om egnens udvikling, der gik fra armod til velstand – takket være tørveindustrien.

 

I takt med de nye udviklinger i økonomien og beskæftigelsen blæser også nye religiøse og politiske vinde ind over det lille lokalsamfund ved Engesvang. Kongens magtmonopol svækkes og bønderne får mere at skulle have sagt, men samtidig vokser socialismen frem. Aaboe er langt fra begejstret for det hele. Heller ikke de religiøse bevægelser undslipper Aaboes skrappe pen. Han beskriver engageret en tid, hvor nogle bekender sig til Indre Mission, mens andre bliver Grundtvigianere eller slet og ret undgår kirken!

 

Johanne Frederiksen, der læser Kulturarvsformidling på Aalborg Universitet, har gransket dagbøgerne og skabt en fin og finurlig udstilling om personen Jens Peter Aaboe og hans samtid.

 

Særudstillingen kan ses frem til 31. januar i Klosterlund Museums åbningstid.

 

Husk mundbind eller visir og coronapas ved besøg på museet.

 

05.12.2021 - 31.01.2022

I museets åbningstid

Pris: Gratis

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Beklager, men denne begivenhed er overstået