Oldtidens opfindelser - Flinten Foredrag på Klosterlund Museum

Oldtidens opfindelser – Flinten

Mennesker har altid været en opfindsom art!

 

Nogle af historiens allerstørste innovationer blev faktisk gjort allerede i oldtiden, og mange af dem er forudsætninger for vores liv i dag.

 

Gennem tre aftener på Klosterlund Museum tager vi dig med forbi tre af historiens største milepæle og tilfører en lokal vinkel. På museet har vi nemlig både viden og konkrete genstande, som fortæller om oldtidens vilde opfindelser!

 

Samtidig vil vi også gerne selv være innovative, så vi lover at det bliver en helt ny slags arrangement, hvor vi både skal ud i naturen, rundt i udstillingerne og bogstavelig talt have historien i hænderne!

 

Opfindelser i flint

 

Næste arrangement handler om vores forfædres landvindinger indenfor flintteknologi. Gennem årtusinder blev våben og redskaber af flint nemlig ”fintunede” til at matche forskellige formål.

 

Det er flere millioner år siden, at de første mennesker begyndte at lave stenredskaber, og med tiden opstod mere og mere specialiserede former for våben og værktøj af sten.

 

Ved Bølling Sø er der fundet i tusindvis af flintgenstande, som vidner om, hvordan stenalderjægerne tilpassede sig naturen og dyrelivets forandringer gennem teknologiske innovationer.

 

Museumsinspektør og arkæolog Søren Timm Christensen vil tage os med ind i flinthuggerens tankegang. Vi skal røre ved ægte flintoldsager og der vil også være mulighed for selv at prøve kræfter med flinthugning. Vi skal naturligvis også runde fundstedet for den berømte Klosterlundboplads og se om vi kan finde lidt flint på jordoverfladen.

 

Kaffe og kage er inkluderet i arrangementet. Medbragt mad kan nydes på museets terrasse eller vores madpakkehus.

29.05.2019

Kl. 19.00-20.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Beklager, men denne begivenhed er overstået