Kiderishjulet på Klosterlund Museum

Oldtidens opfindelser – Hjulet

Mennesker har altid været en opfindsom art!

Nogle af historiens allerstørste innovationer blev faktisk gjort allerede i oldtiden, og mange af dem er forudsætninger for vores liv i dag.

Gennem tre aftener på Klosterlund Museum tager vi dig med forbi tre af historiens største milepæle og tilfører en lokal vinkel. På museet har vi nemlig både viden og konkrete genstande, som fortæller om oldtidens vilde opfindelser!

Samtidig vil vi også gerne selv være innovative, så vi lover at det bliver en helt ny slags arrangement, hvor vi både skal ud i naturen, rundt i udstillingerne og bogstavelig talt have historien i hænderne!

HJULET

Første arrangements tema er hjulet. På Klosterlund Museum har vi Nordeuropas ældste hjul. Vi har faktisk to – og de er næsten 5000 år gamle!

Hjulet er én af de mest banebrydende opfindelser i verdenshistorien, og det er svært at forestille sig vores samfund i dag uden hjul. Men hvad ved vi om opfindelsen af hjulet, og om hvordan det påvirkede vores forfædres liv?

Vi samles i udstillingen på Klosterlund Museum og nærstuderer de sjældne og berømte træhjul fra Kideris og Bjerregårde Mose sammen med museumsinspektør og arkæolog Martin Winter Olesen.  Derefter skal vi en tur over i museets smedje, hvor vores dygtige smede fortæller om nogle af teknologierne bag produktionen af vognhjul.

Kaffe og kage er inkluderet i arrangementet. Medbragt mad kan nydes på museets terrasse eller vores madpakkehus.

28.02.2019

Kl. 19.00-20.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger).

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +