Oldtidens opfindelser Foredrag på Klosterlund Museum

Oldtidens opfindelser – Jernet

Mennesker har altid været en opfindsom art!

Nogle af historiens allerstørste innovationer blev faktisk gjort allerede i oldtiden, og mange af dem er forudsætninger for vores liv i dag.

Gennem tre aftener på Klosterlund Museum tager vi dig med forbi tre af historiens største milepæle og tilfører en lokal vinkel. På museet har vi nemlig både viden og konkrete genstande, som fortæller om oldtidens vilde opfindelser!

Samtidig vil vi også gerne selv være innovative, så vi lover at det bliver en helt ny slags arrangement, hvor vi både skal ud i naturen, rundt i udstillingerne og bogstavelig talt have historien i hænderne!

Jernet

Uden jern ville historien ganske enkelt have udviklet sig helt anderledes. Jern kommer af myremalm som findes naturligt i vores moser, men teknologien til at udvinde jernet og bruge det til smedning var en skelsættende opfindelse. I området ved Bølling Sø har vi vidnesbyrd om en ualmindelig stor jernproduktion fra 250 til 400 efter vores tidsregning, og i det hele taget byder Midtjylland på helt unikke vidnesbyrd om massiv og organiseret jernudvinding i jernalderen.

Kom og hør museumsinspektør, arkæolog og jernekspert Martin Winther Olesen fortælle om jernets betydning for historiens gang. Vi fyrer op i vores rekonstruktion af en jernudvindingsovn, og der vil være lejlighed til at se og røre ved de forskellige materialer, som bruges, når man laver jern.

Kaffe og kage er inkluderet i arrangementet.

Medbragt mad kan nydes på museets terrasse eller i vores madpakkehus.

26.09.2019

Kl. 19.00-20.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets museumsforeninger)

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +