Foredrag om Hernings dunkle fortid

På tur i Hernings dunkle fortid

Byvandring med historier om baggårde, tyveknægte og voldsmænd

Billetterne til denne byvandring, som bliver holdt d. 24. september er blevet revet væk på ingen tid. Derfor laver vi et ekstranummer denne tirsdag d. 1. oktober. Tilmeld dig her på siden.

Slægtshistorisk Forening Herning og Museum Midtjylland har sammen gravet ukendte Herning-historier frem og inviterer på en tur, hvor vi skal se på nogle af Hernings skyggesider. På turen tager vi fat på baggårdshistorier og skumle fortællinger fra Herning omkring år 1900. Det er fortællingen om flugtkonger, fødsler i dølgsmål og ikke mindst stjålet chokolade.

Herning var omkring år 1900 en by, hvor mange mennesker søgte lykken i den spirende tekstilindustri og andre erhverv. Nogle klarede det godt og steg til tops i samfundet. Andre klamrede sig til håbet om, at familien ikke skulle gå sulten i seng. Mange levede under dårlige vilkår, og de var ikke alle Guds bedste børn. Det har sat sig spor i byens kriminalhistorie.

Leif Sepstrup fra Slægtshistorisk Forening Herning og museumsinspektør Kristine Holm-Jensen fører an på denne tur ind i Hernings dunkle fortid. Museumsinspektør Kristine Holm-Jensen udtaler: ”En af mine kollegaer spurgte, om ikke vi kunne lave en byvandring med gys og gru fra Hernings fortid. Jeg kom straks i tanke om Leif Sepstrup, som jeg ved gør det i at opsnuse gode historier fra arkiverne. Sammen med min generelle viden om Hernings udvikling, tror jeg, at vi kan få fortalt nogle ganske saftige historier fra dengang Herning gik fra at være en lille flække på heden til en rigtig by.”

Der er et begrænset antal pladser efter først-til-mølle.

01.10.2019

Kl. 18.30-20.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af Museum Midtjyllands støtteforeninger samt for medlemmer af Herning Slægtshistorisk Forening)

På tur i Hernings dunkle fortid