pedaltramp og historie - cykeltur gennem Herning med Museum Midtjylland

Pedaltramp og historie

400 års historie på to timer. Benyt de lyse sommeraftner til at blive klogere på din bys fortid. Jesper Meyer Christensen fra Museum Midtjylland fører an på turen, hvor frisk luft og en spændende historie forenes.

De første spor af tekstilproduktion i nyere tid finder vi på Herningsholm. Derfor er det naturligt at starte historien her. Siden flyttede tekstilindustrien ind til byen, før den igen begyndte at flytte længere og længere ud af byen. Den udvikling følger turen.

Med start ved Herningsholm går turen først sydover ad Sjællandsgade for at derefter at drejer mod øst og kommer igennem Thomas Nielsens Gade og Silkeborgvej og endnu videre øst på for at ende i industrikvarteret i Birk. Undervejs vil vi gøre holdt og høre om brødrene Mads Eg og Aage Damgaard og om Axel Hansen og om Herning Højskole. Vi kommer også forbi både Den sorte og Den runde Angli fabrik og hører om de mange andre mennesker, bygninger og virksomheder, der fortæller om tekstilindustriens historie i Midtjylland.

Cykelturen er den første af Museum Midtjyllands tre rullende byvandringer. Onsdag d. 26. august er der barnevognsbyvandring og torsdag d. 27. august er der rollatorbyvandring. Alle tre ture er tilpasset målgruppernes behov og formåen.

Kom med på en tur, hvor vi går i kødet på Tekstilbyen Herning. Har du også selv været en del af tekstilhistorien, og har du lyst til at dele den med andre og Museum Midtjylland, så kom og vær med til at gøre os alle sammen klogere på tekstilindustrien.

Mødested: Herningsholm Museum, Herregårdsparken 1, 7400 Herning

Husk cykel!

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

23.08.2020

Kl. 18.30-20.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Pedaltramp og historie

Mødested: Herregårdsparken 1, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +