pedaltramp og historie - cykeltur gennem Herning med Museum Midtjylland

Pedaltramp og historie (AFLYST)

Brug en sommerlørdag på at få 400 års historie på to timer. Museum Midtjylland inviterer på cykeltur om Midtjyllands tekstilhistorie. Det er museumsinspektør Kristine Holm-Jensen, der fører an på turen, hvor frisk luft og en spændende historie forenes.

De første spor af tekstilproduktion i nyere tid finder vi på Herningsholm. Derfor er det naturligt at starte historien her. Siden flyttede tekstilindustrien ind til byen, før den igen begyndte at flytte længere og længere ud af byen. Den udvikling følger turen.

Med start ved Herningsholm går turen først sydover ad Sjællandsgade for at derefter at drejer mod øst og kommer igennem Thomas Nielsens Gade og Silkeborgvej og endnu videre øst på for at ende i industrikvarteret i Birk. Undervejs vil vi gøre holdt og høre om bl.a. brødrene Mads Eg og Aage Damgaard, om Axel Hansen og om Herning Højskole. Vi kommer også forbi både Den sorte og Den runde Angli fabrik og hører om de mange andre mennesker, bygninger og virksomheder, der fortæller om tekstilindustriens historie i Midtjylland.

Kom med på en tur, hvor vi går i kødet på Tekstilbyen Herning. Har du også selv været en del af tekstilhistorien, og har du lyst til at dele den med andre og Museum Midtjylland, så kom og vær med til at gøre os alle sammen klogere på tekstilindustrien.

Husk cykel!

Tilmelding er nødvendig og kan ske her på siden.

12.06.2021

Kl. 14.00-16.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Pedaltramp og historie (AFLYST)