Byvandring for gangbesværede

Rullende historie

Historisk byvandring for gangbesværede og rollator- og kørestolsbrugere

Nu afholder Museum Midtjylland historisk byvandring for gangbesværede samt rollator- og kørestolsbrugere. I et roligt tempo drager vi gennem bymidten, hvor vi skal høre om Hernings byudvikling i 1800- og 1900-tallet.

I starten af 1800-tallet var Herning blot en lille landsby med ganske få indbyggere. I 1827 anlægges der imidlertid et tinghus på en markvej, fem år senere et apotek, og bydannelsen begynder at udvikle sig i dette område øst for den gamle landsby.

Den gradvise udbygning af infrastrukturen med landevejen mellem Aarhus og Ringkøbing og den senere anlæggelse af jernbanen satte for alvor gang i byens vokseværk. Hertil kom også den spirende industri. Et foreløbigt højdepunkt nåede man i 1913, hvor Herning blev købstad og for længst var blevet hedens hovedstad for handel og vandel.

Turen starter foran Herning Bibliotek i Østergade. Det var i sin tid blot en simpel markvej, hvor byudviklingen begyndte at tage form omkring et tinghus og et apotek i den første halvdel af 1800-tallet. Samtidig fortæller vi om jernbanens store betydning for byens og egnens vækst.

Turen går herefter via torvet hen til Herning kirke, der i 1889 afløste den gamle middelalderkirke i den vestlige del af byen. Turen slutter ved Føtex i Bredgade, hvor vi skal høre om den tekstilindustri, der blev en enorm drivkræft for byens vækst i det meste af 1900-tallet.

Tilmelding er nødvendig og kan ske via denne side.

Vi følger selvfølgelig myndighedernes anvisninger og tager forbehold for et evt. forsamlingsforbud, der kan være på den dato, hvor arrangementet finder sted. Tilmelding vil være tilpasset de gældende regler, og så der er god plads til at holde afstand.

27.08.2020

Kl. 10.00-11.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforening)

Rullende historie

Østergade 8, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +