Spor i heden foredrag på Herningsholm Museum med Henning Ahler

Spor i heden

Tirsdag den 25. oktober afholder Henning Rahbæk Ahler foredrag med udgangspunkt i hans debutbog Spor i heden. Historien foregår i et område fra Ådum ved Tarm via Grindsted og Kibæk til Snejbjerg ved Herning.

Vi følger Karen Christensdatters kamp for en ny tilværelse efter skilsmissen i 1843, og hvordan livet formede sig for især to af hendes børn, Nicolai og den kun fireårige Johanne. Vi møder også falskmøntneren Jesper Gasdahl, der kom i tugthuset, hvor han lærte at plante på heden og senere udvekslede erfaringer med oberst Dalgas.

Vi er også med herredsfogeden på jagt med sin fuldmægtige, og læseren tages også med på marked, hvor der naturligvis er rakkere. Vi er med, da bønderne træder sammen under ‘Slavekrigen’, og vi undgår heller ikke at høre om tabene i de slesvigske krige.

Efter foredraget vil det være muligt at erhverve sig bogen Spor i heden til en særlig god pris.

Der er begrænset antal pladser til foredraget og tilmelding skal ske via denne side.

Entréen er inklusiv kaffe og kage, som serveres af de frivillige ildsjæle i Herningsholmlauget.

25.10.2022

Kl. 19.00-20.30

Pris: 70 kr. (50 kr. for medlemmer af museets støtteforeninger).

Herningsholm Museum

Herregårdsparken 1, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +