Ny udstilling på Klosterlund Museum om stenalderjægerne ved Bølling Sø

Tæt på oldtiden – stenalderen bag kulisserne

På Klosterlund Museum har vi netop åbnet en ny udstilling om stenalderjægerne ved Bølling Sø. Men hvordan bliver en udstilling til, og hvordan gøres fortællingerne fra fortiden, levende og relevante for de mennesker, som besøger stedet og landskabet i dag? Kom med bag kulisserne og hør udstillingens ophavspersoner fortælle om processen.

FORMIDLINGENS SVÆRE KUNST

Den nye udstilling på Klosterlund Museum formidler hvordan livet udfoldede sig blandt de tidligste beboere ved Bølling Sø.

Men forud for en ny udstilling går en lang række overvejelser omkring hvilke vinkler, virkemidler og fund, som skal udgøre det endelige indhold.  Du kan nu komme med til en spændende aften, hvor udstillingens skabere præsenterer resultatet af anstrengelserne og tager os med ind i processen. Museets arkæologer og formidlere har nemlig brugt mange, mange timer på at afveje hvilke ord, informationer, mellemregninger og forbehold, som har fået plads i den endelige udstilling. Vejen fra forskningsresultater og arkæologiske udgravninger til en færdig udstilling består af en række svære valg, og det er ikke altid, at de involverede parter har været enige! Men alligevel har stemningen heldigvis været god hele vejen igennem.

FRA VISUALISERING TIL VIRKELIGHED

I løbet af arrangementet på Klosterlund Museum, kan du også høre hvordan de kreative input fra byggeholdet og de praktiske muligheder har spillet sammen med indholdet i udstillingen. Den proces har nemlig også været udfordrende og frem for alt sjov! For ét er idéerne i hovedet, men hvordan kommer man fra tegnebrættet og videre til færdige fysiske rum – og så endda for et minimalt budget? På museet er de så heldige at have en flok dygtige og dedikerede frivillige håndværker, som har stået for den konkrete opbygning.

TÆT PÅ OLDTIDEN

Foredraget er ét ud af en række anderledes og underholdende foredrag på Klosterlund Museum. Vi har nemlig udviklet et nyt format for vores arkæologiske foredrag, hvor vi forbinder fortid og nutid, og stiller skarpt på oldtiden gennem dialog, refleksion og hands on-aktiviteter. Der vil derfor være masser af rum for spørgsmål og kommentarer fra publikum, der også vil blive bedt om at gå på opdagelse i udstillingen med særlige opgaver for øje.

Der er et begrænset antal pladser og tilmelding er nødvendig. Tilmelding sker via denne side.

03.12.2020

Kl. 19.00-20.30

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger)

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +