Tørvearbejder for en dag

Besøg det idyllisk beliggende Klosterlund Museum i sommerferien og få oplevelser for hele familien!

Vores tørvearbejdere sætter gang i det gamle, hestetrukne tørveværk og viser, hvordan arbejdet foregik dengang Klosterlund var en driftig tørvefabrik.

Som noget nyt i år kan børn selv træde ind i rollen som tørvearbejderbarn, og sammen med museumsinspektøren prøve kræfter med livet som børnearbejder på Klosterlund for 100 år siden. Faktisk var børnene dengang ofte hurtigere til arbejdet med at ”rejse tørv” end de voksne. Kom og se, om det stadig er tilfældet, når både børn og voksne kan konkurrere indenfor tørveindustriens opgaver.

Der vil også være lejlighed til at prøve kræfter med gammeldags håndværk som smedning, keramik, rebslagning eller forskellige gamle håndarbejdsteknikker. Måske får I også lyst til at lege nogle af vores sjove gamle lege eller tager en tur på stylter eller ”fler-mands-ski”.  På udvalgte dage kan du også få en tur i museets hestevogn.

Tørvearbejder for en dag: kl. 13 og kl. 15.

Arbejdende værksteder og gamle lege: Hele dagen.

Dette arrangement foregår også d. 3.-4. august.

20.07.2019 - 21.07.2019

Kl. 13.00-16.00