Tyg på oldtiden på Klosterlund Museum

Tyg på oldtiden

I dette heldagsevent trækker vi tråde mellem oldtid og nutid og får alle sanser i spil. Først og fremmest smagssansen!

Madhistoriker Bettina Buhl (til daglig museumsinspektør på Det Grønne Museum) er vores guide på turen gennem 5.000 års madhistorie. Med afsæt i tre hovedingredienser skal vi opleve – og smage – hvordan fortidens mennesker kan have spist, og hvordan råvarerne forbinder os fra fortid til nutid.

Ved eventet er der samtidig mulighed for at opleve Klosterlund Museums nye, faste oldtidsudstilling og stille spørgsmål til museets arkæologer og formidlere.

Udstillingen bringer publikum ansigt til ansigt med oldtidens midtjyder og trækker tråde mellem fortid og nutid gennem hverdagens, genkendelige situationer og gøremål.

En aktivitet, som samler virkelig samler mennesker til alle tider, er mad!

Del 1: Kornet i tykt og tyndt gennem historien (formidling og smagsprøve, kl. 11.00-12.00)

Del 2: Ærter – en vinterredning  (formidling og smagsprøve, kl. 12.30-13.30)

Del 3: Æbler – lidt til oldtidens søde tand  (formidling og smagsprøve, kl. 14.00-15.00)

26.09.2021

Kl. 11.00-15.00

Pris: Det koster 70,- (50,- for medlemmer af museumsforeningen + børn gratis) at deltage i workshoppen (prisen inkluderer undervisning, materialer, oldtidsmad, samt kaffe og te).

Klosterlund Museum

Kragelundvej 6A, 7442 Engesvang

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +