Udstilling om Ane Marie på Frilandsmuseet Herning

Udstillingsåbning: Fortællingen om Ane Marie

I anledning af Ane Maries 130-års fødselsdag åbner en udstilling, som giver et godt indblik i kvinden og myten, Ane Marie. Mange midtjyder kender hende, fordi hendes hus siden 1948 har været en del af Frilandsmuseet Herning.

Ane Marie var en nøjsom og stærk kvinde, som levede alene i sit hus på heden. Ane Maries måde at leve på gjorde, at hun blev en myte for mange mennesker. Hun stod for det enkle og simple liv og blev en repræsentant for, hvordan folk havde levet og arbejdet længere tilbage i tiden.

Udstillingen

I udstillingen vil publikum opleve mange forskellige sider af Ane Marie gennem originale genstande, billeder og historier fra hendes liv. Alt sammen vil være med til at give publikum et indblik i, hvilken kvinde Ane Marie var, og hvordan hun blev en myte på egnen.

Initiativet til udstillingen blev taget af Landsbylauget, som er Frilandsmuseets frivillige. De ville lave et foredrag om Ane Marie, men der var så meget stof, at de blev enige om, at der var nok til en udstilling. Udstillingen har de lavet i et tæt samarbejde med Museum Midtjyllands personale.

Åbning

Åbningen finder sted lørdag den 14. november kl. 14.00 på Frilandsmuseet Herning, Museumsgade 32, 7400 Herning

Museet vil her byde på en forfriskning i Ane Maries ånd. Arrangementet kommer primært til at foregå delvis udendørs, og der anbefales påklædning, der tager højde for dette.

På grund af den nuværende situation med Covid-19 er der begrænsninger på deltagerantal, og tilmelding er derfor nødvendig. Tilmelding skal ske via denne side.

Udstillingsperiode: 14. november 2020 til 18. februar 2021

Udstillingen kan ses hver torsdag kl. 9.00-15.00 eller efter aftale.

14.11.2020

Kl. 14.00

Pris: Gratis men tilmelding er nødvendig

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +