Udstilling om Ane Marie på Frilandsmuseet Herning

Udstillingsåbning: Fortællingen om Ane Marie

Eneboeren Ane Marie – hedens stærke kvinde

I anledning af Ane Maries 131-års fødselsdag åbner en udstilling, som giver et godt indblik i kvinden og myten, Ane Marie. Mange midtjyder kender hende, fordi hendes hus siden 1948 har været en del af Frilandsmuseet Herning.

Den 14. november 1890 blev Ane Marie Laursen født af hedebønderne, Søren Laursen og Mette Marie Larsen. Ane Marie og hendes mor boede i mange år alene på deres husmandssted på Barslund Hede ved Grove efter faderens død. I 1935 døde Ane Maries mor, og Ane Marie boede nu alene ude på heden.

Ane Marie var en nøjsom og stærk kvinde, som levede alene i sit hus på heden. Ane Maries måde at leve på gjorde, at hun blev en myte for mange mennesker. Hun stod for det enkle og simple liv og blev en repræsentant for, hvordan folk havde levet og arbejdet længere tilbage i tiden.

Udstillingen

I udstillingen vil publikum opleve mange forskellige sider af Ane Marie gennem originale genstande, billeder og historier fra hendes liv. Alt sammen vil være med til at give publikum et indblik i, hvilken kvinde Ane Marie var, og hvordan hun blev en myte på egnen.

Initiativet til udstillingen blev taget af Landsbylauget, som er Frilandsmuseets frivillige. De ville lave et foredrag om Ane Marie, men der var så meget stof, at de blev enige om, at der var nok til en udstilling. Udstillingen har de lavet i et tæt samarbejde med Museum Midtjyllands personale.

Denne dag vil der også være Jul på Jens Nielsens bondegård på Frilandsmuseet Herning. Læs mere om dette her.

Udstillingsperiode: 13. november 2021 til forår 2022.

Udstillingen kan ses hver torsdag kl. 9.00-15.00 eller efter aftale.

13.11.2021

Kl. 10.00-11.00

Frilandsmuseet Herning

Museumsgade 32, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +