Vinterferie på Frilandsmuseet Herning med fastelavnstema

Fastelavn og vinterferiesjov

Torsdag den 14. februar fejrer vi fastelavn på Frilandsmuseet Herning for hele familien. Her kan du pynte fastelavnsris, lave masker og høre om fastelavn i gamle dage. Der vil også være rig mulighed for at kigge inden for i Frilandsmuseets historiske hus eller besøge Jens Nielsens bondegård.

Fastelavn er en skik, der har rødder tilbage til tiden før reformationen. I den katolske tid var fastelavn indgangen til den 40 dage lange faste. Ud over at nyde al den mad, der snart ville blive forbudt, var fastelavn også en periode, hvor verden blev vendt på hovedet, og hvor de almindelige normer ikke gjaldt.

Kl. 11.00 slår vi katten af tønden og kårer årets kattekonge og kattedronning. Helt frem til slutningen af 1800-tallet kunne man opleve tøndeslagning med en levende kat. Denne dag nøjes vi dog med lidt godter i tønden. Du må selvfølgelig meget gerne komme udklædt.

Landsbylauget fyrer op i den gamle ovn, bager landsbybrød og tænder bål op i museumshaven, hvor der også er mulighed for at dyste i sækkevæddeløb, tovtrækning, ride på kæpheste eller gå på stylter.

Projekt Hænder & Huse vil i dagens anledning demonstrere træfældning med økse samt tilhugning af bjælke af det faldne træ. Du har også mulighed for at give dig i kast med at save og stable brænde.

Udendørs laver vi også snobrød, som kan købes for kr. 10. Indendørs kan du købe friskbagt landsbybrød med marmelade eller en fastelavnsbolle. Der vil ligeledes være salg af kaffe/the og saftevand. Museet modtager kontanter og Mobilepay.

Tøndeslagning og fastelavnsris er gratis.

14.02.2019

Kl. 10.00-13.00