Vinterferie på Vester Palsgaard Skovmuseum

Onsdag og torsdag i skolernes vinterferie, uge 7, åbner skovridergården op for hyggelige aktiviteter for børn.

Det er tiden for fastelavn, så derfor byder museet på aktiviteter i relation til fastelavn.

Fastelavn kommer af det tyske ord ’fastelabend’, og det henviser til aftenen før fasten. Tidligere var fastelavn en voksenfest, hvor der blev festet løs og drukket, inden man skulle faste i 40 dage indtil påske. Højtiden handlede især om at skræmme det onde væk. Derfor slog man katten af tønden, da man anså den for at være ond. Til fastelavn klædte de voksne sig også ud og maskerne blev brugt til at skræmme det onde væk.

I dag er Fastelavn heldigvis en hyggelig højtid og ved aktiviteterne på museet er det børnene, som er i centrum. De kan lave et fastelavnsris og dekorere deres egen maske.

Vintertiden er også den mørke tid og derfor tænder vi ofte stearinlys. Børnene kan således rulle deres eget lys af bivoksplade, tage det med hjem og skabe hyggelig stemning og duft af bivoks hjemme.

Alle aktiviteterne er gratis.

Vi håber, at vi med lys, fastelavnsris og masker kan give børnene nogle hyggelige og sjove timer på museet i deres vinterferie.

13.02.2019 - 14.02.2019

Kl. 10.00-15.00