Herregårdenes dag på Herningsholm Museum

Wagners verden

Dyk ned i Wagners rige verden af intens og visionær komponistkunst, når Skandinaviens førende Wagner-sangere, sopran Åsa Jäger og bas-baryton Lars Fosser, tager dig med på en fascinerende rejse ind i den tyske komponists unikke musikalske univers.

Wagners kunstneriske afsæt er på alle måde dets eget – intenst og ambitiøst – og hans værker er overvældende. Et af disse værker er Nibelungens Ring, der tog Wagner intet mindre end 26 år at skabe. En overrumplende operacyklus bestående af fire operaer. Til denne koncert vil du blandt andre Wagner-uddrag netop kunne opleve musik fra Nibelungens Ring, gennem uddrag fra dennes anden opera; Valkyrien. En opera, der blandt andet er inspireret af nordisk mytologi og højtyske heltekvad.

Det er dette fortryllende, forførende Wagner-inferno, sangerne dykker ned i til denne herregårdskoncert akkompagneret af Ulrich Stærk.

Koncerten er en del af Herning Operafestival, og foregår på de grønne områder foran Herningsholm Museum. Det er gratis at deltage, og der kan købes forfriskninger på pladsen.

I tilfælde af regnvejr opfordrer vi til at medbringe regnslag i stedet for paraplyer.

Solister: Åsa Jäger og Lars Fosser

Musik: Ulrich Stærk