Fine finesser i dit strikketøj woskhop på Tekstilmuseet

Workshop: Fine finesser i dit strikketøj

Denne workshop handler om de lækre detaljer, der gør det håndstrikkede tøj eksklusivt. Det er den superfine ”finish”, som man påskønner, hver gang man bærer tøjet. Det er de pæne kanter, det perfekte knaphul, særlige opslagninger og aflukninger og meget mere. Det er teknikker, der kan forfine ethvert strikketøj, uanset om det er egen model eller strik efter en opskrift.

Hanne Pjedsted vil instruere i opslagningsteknikker og aflukninger, at lave knaphuller uden lange masker i enderne og lænkemasker på kanter. Endelig skal vi lære, hvordan man kan lukke masker af i en halsudskæring, så opstrikning af masker til halskant bliver rigtig flotte.

Før frokosten sætter vi gang i mindst to strikkeprøver, og efter frokost færdiggør vi den sidste af dem og kaster os over halsudskæringer og halskanter. Et kompendium med beskrivelse af teknikkerne udleveres og er inkluderet i prisen.

Medbring:

Pinde str. 3½-4
Garnrester i uld/uldblandinger svarende til pind 3.5 -4 mm. De helt tynde garner kan være svære at strikke prøverne i.
Sygrej/saks mm til endehæftninger.

Hanne Pjedsted er uddannet cand. pæd. i håndarbejde fra DPU. Tidligere rektor på Skals Håndarbejdsseminarium/Textilseminariet i VIA UC. Nu selvstændig som strikdesigner og underviser (www.designstrik.dk).  Hun er én af GEM’erne, der står bag udstillingen Fra Knipling til Strik, der kan ses på Tekstilmuseet fra 11. januar til d. 17. marts. Se mere her.

Workshoppen er den anden ud af tre workshops med de Garn-Elskende Mesdames (GEM’erne). Den sidste finder sted d. 2. marts. De to andre workshops i rækken er: Strikkede pulsvarmere og Klip i dit strikketøj.

Pris: 350 kr. Prisen inkluderer workshop, kompendium, frokost med dansk vand, kaffe/te, kage samt adgang til Tekstilmuseets udstillinger. Ved samlet tilmelding til alle tre workshops er prisen kr. 300 pr. gang.

Tilmelding senest d. 1. februar her på siden.

Ved for få tilmeldinger forbeholder museet sig retten til at aflyse.

09.02.2019

Kl. 11.15-15.15

Pris: 350,- (300,- pr.gang ved tilmelding til alle 3 workshops).