Workshop for børn i vævning på Tekstilmuseet i Herning

WORKSHOP FOR BØRN: VÆVNING

Ved efterårsferiens sidste workshop skal vi arbejde med vævning. Dette foregår fredag den 18. oktober. Her skal børnene prøve kræfter med en af de ældst kendte håndværksteknikker nemlig vævning. Børnene er selv med til at vælge blandt det forskellige spundne garn og er dermed med til at sætte præg på deres resultat. Vi vil under workshoppen også besøge Tekstilmuseets væveri hvor vi skal se på de flotte ting der produceres her på stedet. Herefter skal vi selv prøve kræfter med at væve, hvor vi vil få hjælp fra museets frivillige. Tag barn eller barnebarn med ind til en spændende eftermiddag på Tekstilmuseet.

Generelt

Tekstilmuseet slår i efterårsferien dørene op for en række spændende og lærerige workshops hvor børn sammen med deres forældre eller bedsteforældre kan prøve kræfter med gamle teknikker. Alle dage fra tirsdag til fredag holder vi workshop over en række forskellige temaer.

Tirsdag d. 15. oktober: Kniplinger (kl. 13.00-15.00)

Onsdag d. 16. oktober: Maskindag og Båndworkshop (kl. 11.00-15.30 – workshop man går til og fra)

Torsdag d. 17. oktober: Broderiworkshop (kl. 13.00-15.00)

Fredag d. 18. oktober: Workshop om vævning (kl. 11.00-15.00)

Kodeordet for efterårets børne-workshops er kreativ samskabelse. Dette foregår gennem gamle håndværksteknikker, hvor børnene skal udfolde deres kreativitet og præsentere deres værker, som de efterfølgende får med hjem. Vi vil ved flere workshops gå i museets kasser og betragte de gamle genstande og derved få et historisk perspektiv ind i den kreative tankestrøm.

Workshoppene afvikles i samarbejde med museets dygtige frivillige der har indgående kendskab og indsigt i gamle håndværk samt tekstilindustrien.

For børn mellem 6-11 år

18.10.2019