Glitter, glimmer og pailletter Særudstilling med Melodi Grand Prix kjoler på Tekstilmuseet

Fernisering: Glitter, glimmer og pailletter

Melodi Grand Prix-kjoler fra 1981 til 2018

Dansk Melodi Grand Prix står klar i kulissen, og man kan kun blive glad, når tylskørter, glimmer og popmusik forenes i den folkelige fest i februar. I år er Herning vært, og derfor fejrer vi selvfølgelig med på Tekstilmuseet.

Særudstillingen Glitter, glimmer og pailletter åbner fredag d. 1. februar kl. 15-17. Formanden for Danske Melodi Grand Prix-fans, Johann Sørensen åbner udstillingen, og museet er vært for en forfriskning. Alle er velkomne og arrangementet er gratis.

Med særudstillingen Glitter, glimmer og pailletter udstiller vi 14 dragter, som danske sangere og værter har båret i Dansk Melodi Grand Prix og Eurovision Song Contest. Der er mulighed for at nærstudere Debbie Camerons kjole fra 1981, da hun sammen med Tommy Seebach sang Krøller eller ej. Man kan se alle detaljerne i Birthe Kjærs røde kjole fra 1989-hittet Vi maler byen rød eller sammenligne den røde nuance i 80erne med Annette Heicks røde værtskjole fra 2017.

Melodi Grand Prix‘et er populært som aldrig før, og tøjet får i dag næsten lige så meget opmærksomhed som musikken. Var kjolen for vovet? Var det dér ikke et nazi-kostume? Tøjet bliver diskuteret og bedømt af ivrige fans – og nogle gange får fansene deres vilje.

Se mere om udstillingen her.

Alle dragter er venligst udlånt af Danmarks Radio.

Udstillingen kan ses frem til d. 31. marts

01.02.2019