En Studehandel foredrag på Herningsholm Museum

Foredrag: En studehandel

Med udgangspunkt i sin disputats om de nordvestjyske kreaturhandlere, giver historikeren Esben Graugaard et andet perspektiv på vestjysk historie. Her præsenteres vi for modbilledet til ”det mørke Jylland” og udkantsdanmark i skikkelse af en række internationalt orienterede handelsbønder. Amsterdam, Hamburg og London var deres markeder fra 1700-tallet frem til vor tid.

Det er historien om store handelsslægter som Breinholt, Windfeld, Ladefoged og i nyere tid Lundgaard, der økonomisk knyttede vores landsdel til Nordeuropa. Der fortælle om infrastrukturen som veje, kroer og ikke mindst skibsforbindelserne til England, hvor en række vestjyske kreaturkommissionærer slog sig ned i 1800-tallet. Med andelsbevægelsen ændredes denne handel i retning af det vi kender i dag med store slagterikoncerner.

Aftenens foredrag giver et alternativ til den fattige hedebonde som hovedfigur i vestjysk landbohistorie

12.03.2019

Kl. 19.00-21.00

Pris: 70,- (50,- for medlemmer af museets støtteforeninger).

Herningsholm Museum

Herregårdsparken 1, 7400 Herning

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +