Kursus i plantefarvning på Tekstilmuseet

Kursus i plantefarvning

Obs. workshoppen er fuldt booket! Ved stor interesse for kurset, vil vi oprette endnu et her i forårssæsonen – skriv derfor til booking@museummidtjylland.dk, hvis du er interesseret i en plads på et evt. nyt kursus eller hvis du vil på venteliste til dette kursus.

Over to lørdage kan du være med til at farve med planter og måske finde opskriften på den røde farve på Hammerum-pigens kjole. Under alle omstændigheder kommer du hjem med garn i smukke, naturlige nuancer og en planteoplevelse rigere.

I denne workshop om plantefarvning skal vi prøve at efterligne farven fra Hammerum-pigens kjole. Dragten fra omkring år 200 har en tydelig rød farve – men man ved ikke, hvordan den er opnået. Analyser kan nemlig ikke påvise nogen farvestoffer. Nyere forskning i jernalderens farver gætter på, at farverne er fremstillet ved fermentering. På workshoppen afprøver vi farveteknikker, hvor forskellige planter fermenteres i askelud.

I første workshop får vi baggrundshistorien om Hammerum-pigen og vi sætter fermenteringsprocessen i gang. Anden gang efter ca. en måned, er vi klar til at farve. Fermenteringen er nu færdig, og vi går til farvningen med en eksperimenterende tilgang med blandt andet kolde og varme farvebade.

Workshoppen ledes af Astrid Colding Sivertsen, som har arbejdet med plantefarvning i 10 år. Astrid har en baggrund som molekylærbiolog og formidler, og underviser blandt andet i plantefarvning på Skolen for Kreativ Fritid i Viborg.

Se mere om Astrid og hendes arbejde med plantefarvning på hendes hjemmeside.

Mødegange:

29. februar og 4. april, kl. 9.30-15.30.

Medbring selv:

29. februar medbringes tre sylteglas med patentlukning

4. april medbringes uldgarn, en stor gryde og en elektrisk kogeplade, hvis du har det

Pris for begge mødegange er 485 kr. Prisen inkluderer kaffe og te samt materialer (undtagen dog ovenstående medbragte materialer). Medbring gerne selv frokost. Det er også muligt at købe en bolle m. ost eller kage i museets café.

Der er et begrænset antal pladser til workshoppen. Tilmelding senest d. 21. februar via denne side.

29.02.2020

Kl. 09.30-15.30

Pris: 485,-

Tilmeld dig her

Husk at du skal tilmelde dig eventet herunder, da der er begrænsede antal pladser. Bemærk, at en tilmelding er bindende.

- +