Workshop om hæle og svikler på Tekstilmuseet i Herning

Som fod i hose

Er du lidt på hælene? Så kom og vær med i en workshop, hvor du lærer at strikke en kilehæl.

I første halvdel af kurset arbejder vi med hæle. I anden del af kurset arbejder vi med svikler. Svikler er et damaskmønster, der strikkes på ydersiden af strømpen som pynt. På workshoppen strikker vi mønstrene på pulsvarmere.

Efter kurset vil du være klar til at strikke strømper med kilehæl og selv eksperimentere med at pynte dem med svikler.

Medbring: 5 strømpepinde 2½/3 og nok garn til strømper og pulsvarmere. Garnet skal passe til strikkepindene. Det vil være en fordel, hvis du har slået 40 masker op og strikket cirka fem cm (2r, 2vr) til skaft på en strømpe, så du er klar til en hæl.

På kurset udleveres mønstre til at strikke hæl og pulsvarmere med svikler.

I forbindelse med workshoppen er der arrangeret en miniudstilling med et udvalg af historiske strømper fra museets samlinger og en fortælling om hosebindingens historie.

Program for dagen

11.00-13.15 Hæleworkshop

13.15-13.45 Frokost

13.45-15.30 Svikleworkshop

Prisen inkluderer deltagelse i workshop, frokost, kaffe/te og kage samt adgang til Tekstilmuseets udstillinger. Der er et begrænset antal pladser efter først-til-mølle. Obs. der er stadig pladser!

21.09.2019

Kl. 11.00-15.30