Sommer på Klosterlund Museum

Sommer som i gamle dage

Oplev hvordan arbejdet med tørv foregik på bedstefars tid og prøv kræfter med gamle håndværk!

Vi sætter gang i det gamle, hestetrukne tørveværk og genskaber arbejdsgangene fra dengang Klosterlund var centrum for én af egnens store tørvefabrikker i første halvdel af 1900-tallet. Vores frivillige har også bygget en rekonstruktion af en tørvemaskine på skinner og med motor!

Børnene kan træde ind i rollen som børnearbejder på Klosterlund for 100 år siden. Faktisk var børnene dengang ofte hurtigere til arbejdet med at ”rejse tørv” end de voksne. Kom og se, om det stadig er tilfældet, når både børn og voksne kan konkurrere indenfor tørveindustriens opgaver.

Der vil også være lejlighed til at prøve kræfter med gammeldags håndværk som smedning, keramik, rebslagning eller forskellige gamle håndarbejdsteknikker. Det vil være forskelligt fra dag til dag, hvad man kan prøve.

Måske får I også lyst til at lege nogle af vores sjove gamle lege eller tage en tur på stylter eller ”fler-mands-ski”. På udvalgte dage kan du også få en tur i museets hestevogn.

Arrangementet foregår udendørs, og der er overdækkede madpakkehuse, hvor medbragt mad kan nydes. Museet har også en lille café, hvor der kan købes kaffe, kage, sodavand, pølsehorn og is.

Husk coronapas til alle over 15 år, hvis I vil besøge vores indendørs udstillinger. Mundbind er ikke påkrævet.

Der er gratis entré.

Sommer som i gamle dage finder sted d. 27. og 28. juli samt 1., 3., 4., og 8. august, kl. 13-16.

08.08.2021

Kl. 13.00-16.00